Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Verbouwde stations

In 2020 werden in nauwe samenwerking met ProRail en gemeenten vier stations opgeleverd en in gebruik genomen en waren nog 15 andere stations in verbouwing. In totaal werden bij deze stations 6.900 fietsparkeerplaatsen gerealiseerd, nieuwe winkels en diverse voorzieningen.

  • Station Driebergen-Zeist is onderdeel van een compleet nieuw stationsgebied, met een nieuw busstation, een parkeergarage met 600 plaatsen en een bewaakte fietsenstalling met 3.000 plaatsen en OV-fietsverhuur. Het aantal sporen is uitgebreid naar vier. De komende jaren kunnen er hierdoor meer treinen gaan rijden tussen Arnhem en Schiphol.

  • In juli was de opening van station Rotterdam Alexander live te volgen via Youtube. Door de verbouwing heeft Rotterdam er een gecombineerd station voor metro en trein bij. Het stationsgebouw heeft een moderne en open uitstraling gekregen.

  • Zaandam kreeg een moderne spooroverbouwing in Zaanse stijl met een nieuwe entree en fietsenstalling met 1.400 plaatsen. Een fietspad verbindt het centrum met het westen van de stad.

  • De nieuwe entree van station Den Haag Hollands Spoor heeft een nieuwe fietsenstalling met plaats voor 2.500 fietsen. Ook zijn er nieuwe winkels in het station en op het voorplein. Alle perrons zijn met de lift te bereiken.

  • De projecten op station Maastricht en Amsterdam Amstel zijn bijna gereed en worden beide in 2021 officieel geopend.

Toevoegen aan verslag
Print pagina