Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Onze activiteiten en prestaties in het buitenland

Abellio

Abellio is een volle dochter van NS en opereert op de markten voor reizigersvervoer in het Verenigd Koninkrijk (VK; UK) en Duitsland. Abellio heeft een omzet van € 3,8 miljard gegenereerd.

Inleiding

Abellio heeft een positieve EBIT-bijdrage uit de gewone bedrijfsuitoefening gegenereerd van € 43 miljoen en een geconsolideerd negatief EBIT-resultaat van € 743 miljoen, als gevolg van eenmalige effecten.

De strategie van Abellio

Abellio is opgericht om NS voor te bereiden op de liberalisering van de Europese spoormarkt en te helpen haar doelstellingen in Nederland te realiseren.

Abellio UK

Het is door de coronacrisis een buitengewoon moeilijk jaar geweest voor reizigersvervoer per spoor in het VK.

Vooruitzichten voor 2021

De EMA in het geval van ScotRail en de ERMA-contracten voor de DfT-TOC’s hebben voor Abellio gezorgd voor stabiliteit in deze vooralsnog onzekere tijden.

Greater Anglia

Voor Greater Anglia (GA) was het hoogtepunt in 2020 de verdere invoering van hoogwaardige nieuwe treinen op het net.

Merseyrail

Merseyrail is de langstlopende concessie van Abellio; de concessie is voor een periode van 25 jaar (2003 tot 2028) toegewezen door Merseytravel (strategisch vervoersadviseur van de Stadsregio Liverpool).

ScotRail

ScotRail is actief door heel Schotland, met treinverbindingen tussen de zeven grote steden van het land en treinverbindingen van de Great Scottish Scenic Railway in de Highlands, Borders en South West.

West Midlands

West Midlands Trains (WMT) verzorgt het vervoer van Londen Euston via Birmingham naar Liverpool en door de hele regio West Midlands.

East Midlands

East Midlands Railway (EMR) levert uiteenlopende treindiensten in heel Engeland.

Toon meer resultaten